Când a apărut Black Friday

Termenul ”Black Friday” a fost inventat în anii 1960 pentru a marca începutul sezonului de cumpărături de Crăciun. ”Black” se referea la magazinele care treceau de la ”red” la ”black”, atunci când înregistrările contabile erau ținute manual, iar cerneala roșie indica o pierdere, iar cea neagră un profit.

Pe măsură ce comercianții au început să-și dea seama că pot atrage mulți oameni prin reducerea prețurilor, Black Friday a devenit ziua potrivită pentru cumpărături, una cu încasări mai bune decât chiar cele de dinaintea Crăciunului.

Chiar dacă oamenii cumpără atunci multe lucruri, cele mai achiziționate sunt electronice și jucării populare, deoarece acestea pot avea cele mai reduse prețuri.

Cum s-a schimbat Black Friday din cauza pandemiei

Odată cu începutul pandemiei de coronavirus, consumatorii au fost obligați să-și facă cumpărăturile online pentru a evita să se îmbolnăvească de temutul virus.

Astfel, deși și în ultimii ani, s-a înregistrat o creștere a online-ului, 2020 a schimbat regulile: oamenii au cumpărat mai mult ca oricând din magazinele online.

Această tendință a fost observată în toată lumea, nu doar în România, acolo unde marile magazine online precum emag, Flanco, Altex, Vivre, Notino, Sephora, Carrefour se află între primele căutări ale celor care vor să profite de ofertele de Black Friday.

e BLACK FRIDAY Romania 2022 ® Site Oficial Blackfriday Romania
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare